Đề thi thử vào 6 môn tiếng Anh trường THCS Lương Thế Vinh được biên soạn theo cấu trúc đề thi của trường, giúp học sinh đánh giá năng lực và chuẩn bị kiến thức cho kỳ thi năm 2025-2026.
Học sinh chưa mua gói Luyện đề 3 môn vào 6 NTT, LTV vẫn xem được giải thích đáp án chi tiết.
Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.
church
runner
umbrella
butter
Mai: How about doing something to save energy?
Hoa: _____
Choose the underlined part that needs correction.
The news about the upcoming concert were very exciting for me.
Choose the underlined part that needs correction.
Da Nang is famous with its beautiful beaches and delicious seafood.
He always laughs at my jokes, even when _____ aren’t that funny.
Tim _____ some photos of the elephants.
She cut up some meat and onions and fried them in a pan on the _____.
The store closes _____ 10:00 PM, so we need to finish shopping soon.
Ho Chi Minh City is _____ city in Viet Nam.
After thinking for a while, they decided _____ the train instead of driving.
Last Sunday, my parents _____ a new tree in front of our house to provide shade in the summer.
Don't _____ the electric wires. They are very dangerous.
Carol is ill so she _____ take medicines for a week.
_____ fruit do you eat in an average week?
The school’s annual sports day is held on the _____ Friday of April.
Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions.
Do you know where chocolate comes from? Chocolate comes from beans that grow on cacao trees. Many cacao trees grow in Africa and South America.
Over a thousand years ago, the Indians in South America made drinks with the cacao beans. They also used them as money. For example, a rabbit cost 10 cacao beans and a mule cost 30 beans.
Later, in the 1400s, explorers came to South America. They learned about cacao from the Indians. In 1520, a Spanish explorer, Hernando Cortex, took some cacao beans back to Spain. The Spanish people made a drink from the cacao beans. The drink cost a lot of money.
By 1650, hot cacao was very popular in Europe, but it still cost a lot of money to make. In 1657, the first chocolate house opened in England and sold chocolate drinks to everyone. There was more chocolate in all the shops, so it became cheaper. After 1674, people began to use chocolate in foods like cakes.
What is the main idea of the passage?
Where do cacao beans grow?
How many cacao beans would you need to buy a rabbit?
The word "they" in the third paragraph refers to _____.
What happened in 1657?
Look at the text and choose the correct answer.
Where should you go to get your refund?
Choose the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given.
No river in the world is longer than the Nile.
Choose the sentence that best combines this pair of sentences.
It's raining. I can't go to the beach.
Choose the best sentence that can be made from the words given.
Jim's family / go / Cambodia / plane / last week.
Choose the best sentence that can be made from the words given.
We / should / drink / fresh juice / instead / milk tea / stay healthy.